Retsept: rabarberikook kookosega

10:52 PM Valerie Ohata 0 Comments



Rabarberi hooaeg juba algas, seega on aeg proovida ka uusi retsepte :)
Üks rabarberikoogi retsept mul on blogis juba olemas, leiate selle siit: rabarberikook
See retsept on midagi muud, selline kook on juba mitte lihtsalt kiire ja lihtne, vaid huvitav ja uut kogemust pakutav. Minu jaoks oli samuti esimene kogemus teha sellist keedukreemi.

Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).

Facebooki leht: Body temperature
Instagram: valerie_ohata


Koostisosad:

Põhi:

- 50 g kookoshelbeid
- 200 g nisujahu
- 1 spl suhkrut
- 110 g toasooja võid
- 3 spl külma vett

Täidis:

- 400 g rabarberit
- 100 g suhkrut
- 1 väike või 1/2 suurt apelsiini
- 2 spl kuhjaga maisitärklist
- 3 L suuruses munakollast

Besee:

- 3 L suuruses munavalget
- 160 g suhkrut
- 25 g kookoshelbeid


Valmistamine:

Põhi:

1) Sega kätega kõik põhja ained ütlaseks tainaks.
2) Tee tainast pall, keera see toidukile sisse ning pane külmkappi 20 minutiks.
3) Võta tainas välja ning vajuta tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Sobib 24-25 cm koogivorm.
4) Pane tagasi külma kuni täidis on valmis.

Täidis:

1) Tükelda rabarber ning pane poti sisse.
2) Riivi apelsinikoor ning pigista apelsinimahl potti. Lisa suhkur.
3) Keeda 15 min tasasel tulel ja sega aeg-ajalt ühtlaseks.
4) Lisa juurde või ja sega kuni või on sulanud.
5) Lisa ükshaaval munakollased ja klopi need potis kiirelt lahti.
6) Lahusta maisitärklis 2 spl vees ja lisa potti.
7) Sega ühtlaseks kreemiks ning jäta jahtuma.
8) Kuumuta ahi 190 kraadini, vala jahtunud täidis ettevalmistatud põhjale ja küpseta ahjus 20 minutit.

Besee:

1) Eralda ettevaatlikult munavalged ja hakka need vahustama.
2) Lisa järk-järgult suhkur ning vahusta tugevaks läikivaks vahuks.
3) Sega spaatliga hulga ka kookoshelbed.
4) Tõsta munavalgemass koogile ja küpseta ahjus veel 15 minutit, kuni besee muutub kuldseks.
5) Lase koogil jahtuda ja naudi!



Teie,
V.O.


Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.


Algretsept Selveri reklaamilehelt.

You Might Also Like

0 comments: