Beebiretsept: maguskartulipallid tuunikalaga

9:21 AM Valerie Ohata 4 Comments



See retsept on mu mehe poolt välja mõeldud aga mina ka teen nüüd seda lapsele :) Tuunikala on hea raua ning vitamiinide allikas, kuid sellega ei tohi ka liialdada, pakkuda lapsele tuunikala kord nädalas on piisavalt.
Parem on kasutada tuunikala soolvees, mitte oliiviõlis.


Koostisosad:

- 1/2 maguskartulit
- 1 purk tuunikala soolvees

Valmistamine:

1) Puhasta kartul, lõika, pane veega potti ja keeda kuni kartul muutub pehmeks. Vala ülejäänud vesi ära.
2) Ava tuunikala purk, pane tuunikala sõelasse ning loputa tuunikala voolava külma vee all, et vähendada soolamaitset.
3) Pane kartul ja tuunikala kaussi ning sega korralikult kahvliga kuni mass muutub ühtlaseks.
4) Vormi kätega pallid.


Teie,
V.O.

You Might Also Like

4 comments:

  1. Tere! Miks soolvees tuunikala parem on kui oliiviõlis (ise olen maitse poolest alati viimast eelistanud)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere! Tänan küsimast. Tegelikult põhjus on väga lihtne: kuna tuunikala vajab loputamist, et üleliigset soola välja pesta, soolveega on palju lihtsam seda teha, kui õliga. Veel üks põhjus on see, et üleliigne õli kasutamine lapsele ei ole tervislik. Ja, kahjuks, ei saa ma kontrollida, missugust täpselt õli nad kasutasid, kui kvaliteetne see oli, kuna kodus lapse puhul kasutame ainult neitsioliiviõli.
      Loomulikult kui Teile sobib, siis võib ka kasutada oliiviõlis tuunikala :)

      Delete
  2. Tuunikala omas mahlas või vees on veel parem ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere, Maarja! Täiesti nõus ja tegelikult kasutan ka seda praegu, enne ei näinud :)

      Delete