Retsept: keefirikook kohupiimaga

6:45 PM Valerie Ohata 0 Comments



Mida teha, kui koju on jäänud vana keefirit ning kohupiima, mida ei taha lihtsalt niimodi ära süüa? Muidugi teha kooki! Väga lihtne keefirikook, mis valmib kiiresti, jääb kohev ning ei vaja võid :)
Kook läheb aina maitsvamaks, kui lasta sellel seista kasvõi poolpäeva-päev.
See kook meeldis kõikidele, kes on seda proovinud, seega läheb veel kordamiseks :)

Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).

Facebook: Body temperature
Instagram: Valerie Ohata


Koostisosad:

- 200 ml keefirit
- 3 muna (2 muna taigna sisse ja 1 kohupiimasse)
- 200 g (+ 3 supilusikat kohupiimasse) suhkrut
- 300 g jahu
- 0.5 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 250 g kohupiima
- 1 tl vanillisuhkrut
- 100 ml taimset õli


Valmistamine:

1) Lisa sooda keefirisse ja jäta 10 minutit seista.
2) Seejärel lisa suhkur, 2 muna ja sega.
3) Lisa õli ning sega.
4) Lisa jahu ja küpsetuspulber, sega kuni taigen on ühtlane.
5) Eraldi sega kohupiim 1 muna ja 3 spl suhkruga ning lisa ka vanillisuhkur.
6) Vala taigen õlitatud küpsetusvormi ning pane kohupiim taigna peale.
7) Pane eelnevalt 180 kraadini soojendatud ahju ning küpseta umbes 30-40 minutit kuni valmis.


Teie,
V.O.


Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.

You Might Also Like

0 comments: