Retsept: lihtsad aga väga maitsvad muffinid

11:22 PM Valerie Ohata 3 Comments



Väga lihtsate aga maitsvate muffinite retsept.
Köögis askeldan päris harva aga need muffinid on minu favoriit, valmistamine on kiire, lihtne ja nad alati õnnestuvad. Pilte tegin täna hommikul, et teile blogis näidata aga muffinid see kord läksid natukene kõrbema, kuid seest jäid pehmed, õrnad ja aromaatsed!

Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).

Facebooki leht: Body temperature
Instagram: Valerie Ohata


Koostisained:

- 4 muna
- 1 klaas suhkrut (kui teete muffinid magusate lisanditega, siis pange vähem suhkrut)
- vanillsuhkur
- 100 gr võid
- 5 supilusikat hapukoort (või maitsestamata kreeka jogurtit/skyr/kohupiimapastat)
- jahu
- 2 teelusikat küpsetuspulbrit

Valmistamine:

1) Segage munad, suhkur, vanillsuhkur. Vannillsuhkrut lisage maitse järgi, mina tavaliselt panen mitte rohkem, kui 1 teelusikas.
2) Lisage sulatatud ja jahutatud või ning hapukoor, segage ühtlaseks, et mass tõuseks. Segada võib käsitsi vispeliga või mikseriga.
3) Lisage küpsetuspulber ja jahu. Jahu lisage nii palju, et taigen oleks nagu paks kreemjas hapukoor. Grammid ei oska teile öelda, kuna ise seda ei jälgi ja alati lisan tunnete järgi, kuni tainas on hästi kreemjas.
4) Jaoge taigen muffinite vormidesse (võib olla kas paberist või silikoonist), täitke vorm 2/3, kuna muffinid tõusevad veel ahjus.
5) Küpsetada eelnevalt soojendatud ahjus 180-200 kraadi juures (sõltub teie ahju võimsusest) kuni muffinid on valmis.

Muffinite sisse võib lisada igasuguseid lisandeid, näiteks mina olen lisanud moosi, šokolaadi, kuivatatud puuvilju, värskeid puuvilju, marju. Võib lisada isegi Nutellat :) Lisandeid pange sisse, kui tainas on valmis.


Teie,
V.O.


Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.

You Might Also Like

3 comments: