Retsept: granola

3:30 PM Valerie Ohata 0 Comments



Mitu kuud kandsin enda sees idee ise teha granola ja eile õhtul see sai lõpuks tehtud.
Retseptis võib kasutada meelepärased seemned, pähklid, kuivatatud puuviljad ja marjad. Mul olid seedripähklid, kõrvitsaseemned, rosinad, kuivatatud datlid, jõhvikad ja ananass.
Ärge kartke, kui võtate granola lõpuks välja ja see tundub veel niiske või pehme: kui see jahtub, siis muutub krõbisevaks.

Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).

Facebooki leht: Body temperature
Instagram: valerie_ohata


Koostisosad:

- 300 g kaerahelbeid
- 150 g seemneid ja pähkleid (kaal kokku)
- 125 ml mett
- 125 ml õunamahla
- 60 g kookosõli või päevalilleõli
- 160 g rosinaid ja kuivatatud puuvilju või marju (kaal kokku)
- soovi korral 1-2 spl kaneeli


Valmistamine:

1) Tükelda seemned ja pähklid meelepärasteks tükkideks.
2) Sega kausis pähklid, seemned ja kaerahelbed.
3) Sega potis mesi, õunamahl, kookosõli ja soovi korral kaneel ning sulata tasasel tulel, ära keeda.
4) Kala meesegu kaerahelveste ja seemnete juurde ning sega korralikult lusikaga.
5) Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.
6) Pane 160 kraadini soojendatud ahju 60 minutiks. Iga 10 minuti tagant võta välja ja sega, et granola saaks ühtlaselt valmis.
7) Seni, kuni granola on ahjus, lõika marjad ja teised kuivatatud puuviljad meelepärasteks tükkideks.
8) 60 minuti pärast võta granola välja, lase sel täielikult jahtuda. Kui granola on jahtunud, siis sega rosinad, marjad ja teised kuivatatud puuviljad granola sisse.
9) Pane valmis granola purgi sisse, nii see säilib mitu nädalat.


Teie,
V.O.

Algretsept on võetud Andy Chef veebileheküljelt ja muudetud vastavalt maitsele.


Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.

You Might Also Like

0 comments: