Laste retsept: pasta Bolognese köögiviljadega
Pasta Bolognese on lihtne ja ei sisalda muna- ega piimatooteid, pluss meeldib lastele. Koguseid jällegi ma ei kirjuta, kuna kõik sõltub sellest, kui palju teie laps sööb, seega vaadake ise, kui palju ja mida sinna sisse panna.
Pole vahet kas kasutate värsked tomatid või ostate tükeldatud tomatid omas mahlas, vaadake, et seal ei oleks mingisuguseid E-aineid.
Soovi korral võib lisada kastmesse soola või teisi maitseaineid.
Laktoosi-, piimavalgu-, muna-, jahu-, suhkru- ja soolavaba.
Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).
Facebooki leht: Body temperature
Instagram: Valerie Ohata
__________________________________________________________________________
Pole vahet kas kasutate värsked tomatid või ostate tükeldatud tomatid omas mahlas, vaadake, et seal ei oleks mingisuguseid E-aineid.
Soovi korral võib lisada kastmesse soola või teisi maitseaineid.
Laktoosi-, piimavalgu-, muna-, jahu-, suhkru- ja soolavaba.
Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).
Facebooki leht: Body temperature
Instagram: Valerie Ohata
Bolognese kastme koostisosad:
- hakkliha
- värsked tomatid või tükeldatud tomatid omas mahlas
- sibul
- porgand
- küüslauk
- hakkliha
- värsked tomatid või tükeldatud tomatid omas mahlas
- sibul
- porgand
- küüslauk
Valmistamine:
1) Puhasta sibul, porgand ja küüslauk. Tükelda sibul ja küüslauk ning riivi porgand.
2) Lisa potti hästi natukene vett, pane tulele ja kui vesi muutub kuumaks, siis lisa hakkliha, hauta kuni valmis pidevalt segades.
3) Püreeri tomatid blenderis või vala konserveeritud tomatid hakkliha juurde. Kui kaste ei ole piisavalt vedel, siis lisa ka natukene vett.
4) Lisa sibul, küüslauk ja porgand ning hauta madalal tulel kuni pehme.
1) Puhasta sibul, porgand ja küüslauk. Tükelda sibul ja küüslauk ning riivi porgand.
2) Lisa potti hästi natukene vett, pane tulele ja kui vesi muutub kuumaks, siis lisa hakkliha, hauta kuni valmis pidevalt segades.
3) Püreeri tomatid blenderis või vala konserveeritud tomatid hakkliha juurde. Kui kaste ei ole piisavalt vedel, siis lisa ka natukene vett.
4) Lisa sibul, küüslauk ja porgand ning hauta madalal tulel kuni pehme.
__________________________________________________________________________
Pasta köögiviljadega koostisosad:
- pasta (mul on Tartu Mill Alfabeto)
- külmutatud spinat (värske ka sobib)
- lillkapsas
- oliiviõli
- pasta (mul on Tartu Mill Alfabeto)
- külmutatud spinat (värske ka sobib)
- lillkapsas
- oliiviõli
Valmistamine:
1) Pane vesi potis keema, seejärel lisa pasta.
2) Lisa 5-6 minuti pärast spinat ja keeda kuni pasta on valmis. Kurna. Lisa veidi oliiviõli ja sega.
3) Teises potis keeda lillkapsas kuni pehme.
4) Pane pasta ja lillkapsas kokku ja serveeri koos Bolognese kastmega ning teiste köögiviljadega (näiteks avokaadoga).
1) Pane vesi potis keema, seejärel lisa pasta.
2) Lisa 5-6 minuti pärast spinat ja keeda kuni pasta on valmis. Kurna. Lisa veidi oliiviõli ja sega.
3) Teises potis keeda lillkapsas kuni pehme.
4) Pane pasta ja lillkapsas kokku ja serveeri koos Bolognese kastmega ning teiste köögiviljadega (näiteks avokaadoga).
Teie,
V.O.
Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.
0 comments: