Retsept: lihtne keeks moosiga
Selle retsepti järgi olen teinud keeksi esimest korda aga tuli maitsev välja. Ma panin vist natukene liiga palju jahu, seega lisage seda tasapisi ja vaadake taigna konsistentsi.
Ma kasutasin eelnevalt külmikust võetud ja sulatud maasika toormoosi aga sinna sisse võib lisada igasugust moosi.
Hästi sobib siis, kui külalised on tulekul või tahaks midagi tee/kohvi juurde.
Ma kasutasin eelnevalt külmikust võetud ja sulatud maasika toormoosi aga sinna sisse võib lisada igasugust moosi.
Hästi sobib siis, kui külalised on tulekul või tahaks midagi tee/kohvi juurde.
Koostisosad:
- 2 muna
- 100 g suhkrut
- 60 ml õli
- 50 g hapukoort (sobib ka kreeka jogurt)
- 180-200 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- moos
- 2 muna
- 100 g suhkrut
- 60 ml õli
- 50 g hapukoort (sobib ka kreeka jogurt)
- 180-200 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- moos
Valmistamine:
1) Vahusta munad suhkruga.
2) Lisa õli ja hapukoor edasi vahustades.
3) Lisa tasapisi jahu koos küpsetuspulbriga ning sega kuni taigen on ühtlane. Konsistents on sama, mis paksul hapukoorel.
4) Vala taigen õlitatud küpsetusvormi ning pane lusikaga moosi peale.
5) Tee moosimuster pulkaga.
6) Pane eelnevalt soojendatud 180 kraadini ahju ja küpseta 30-35 minutit kuni keeks ei ole keskel toores.
1) Vahusta munad suhkruga.
2) Lisa õli ja hapukoor edasi vahustades.
3) Lisa tasapisi jahu koos küpsetuspulbriga ning sega kuni taigen on ühtlane. Konsistents on sama, mis paksul hapukoorel.
4) Vala taigen õlitatud küpsetusvormi ning pane lusikaga moosi peale.
5) Tee moosimuster pulkaga.
6) Pane eelnevalt soojendatud 180 kraadini ahju ja küpseta 30-35 minutit kuni keeks ei ole keskel toores.
Teie,
V.O.
0 comments: