Lastemenüü hakklihaga terveks nädalaks

5:57 PM Valerie Ohata 0 Comments



Nagu lubasin, siis tänane postitus on pühendunud retseptidele lastele. Ja siit leiate lausa 7 hakkliha retsepti! Tegemist on näidismenüüga terveks nädalaks, mida olen ise enda lapsele teinud ja leian neid retsepte lihtsadeks.
Koostisosade kogust ei kirjutanud, kuna tegin kõik silma järgi. Küll te ise teate, palju ja mida lisada, kõige tähtsamad koostisosad on kirjas :) Koostisosi võib vabalt asendada teistega, mis on parasjagu kodus või sobivad teie lapsele paremini.
Hakkliha võib iga kord erineda: sealiha, veiseliha, küülikuliha, kalkuni, kana, lambaliha või hoopis hakitud kala, et saaks rohkem erinevaid vitamiine ja mineraale ning lapsele oleks ka huvitav.

Laktoosi-, piimavalgu-, muna-, jahu-, suhkru- ja soolavaba.

Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).


Esmaspäev: röstitud kartul, kõrvits ja lihapallid

Koostisosad:

- kartul
- kõrvits
- hakkliha
- oliiviõli

Valmistamine:

Puhasta kartul ja kõrvits, lõika. Vormi hakklihast pallid kätega. Soojenda ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, pane köögiviljad ja lihapallid peale. Määri oliiviõliga ning pane ahju kuni köögiviljad on pehmed ja lihapallid on valmis.

Teisipäev: onigirid (riisipallid) ja hakklihakaste punase sibula ja maguskartuliga

Koostisosad:

- riis
- hakkliha
- punane sibul
- maguskartul (meil kasutuses jaapani maguskartul, kuid võib kasutada ka täitsa tavalist)

Valmistamine:

Onigiride valmistamiseks kasuta ümarateralist riisi (sushi riisi), võib kasutada ka Veski Mati pudruriisi. Mina keedan riisi riisikeetjas, kui teil seda ei ole, siis keeda riis vastavalt juhendile. Kui riis on valmis, siis jahuta see natukene (kuni kehatemperatuurini), siis vormi pallid märjade kätega. Peale võib puista seesamiseemneid.
Lisa potti natukene vett, pane sinna hakkliha ning sega kuni hakkliha ei ole enam roosa. Puhasta sibul ja maguskartul, tükelda. Lisa hakkliha juurde ning lisa vett. Keeda keskmisel tulel kaane all kuni kartul on pehme.

Kolmapäev: frikadellisupp köögiviljadega

Koostisosad:

- kartul
- porgand
- kõrvits
- peet
- hakkliha
- kõrvale brokoli, lillkapsas, kurk

Valmistamine:

Puhasta ja tükelda kartul, porgand, kõrvist ja peet. Lisa potti vesi, pane potti köögiviljad ning pane tulele. Keeda 5 minutit suurel tulel, siis tee hakklihast pallid ning lisa vette. Keeda veel 5 minutit suurel tulel, seejärel vähenda kuumust ning keeda kuni köögiviljad on pehmed. Lisa supitaldruku sisse ka oliiviõli. Serveeri koos keedetud brokoli ja lillkapsaga.

Neljapäev: suvikõrvits hakkliha ja tatraga

Koostisosad:

- suvikõrvits
- hakkliha
- paprika
- spinat
- tatar
- oliiviõloi
- brokoli

Valmistamine:

Keeda tatar vastavalt juhendile. Soojenda ahi 180 kraadini. Õlita klaasist ahjuvorm kaanega. Pese, puhasta ja lõika suvikõrvits pooleks, võta sisu keskelt lusikaga välja. Sega kausis hakkliha, kätega rebitud spinat, tükeldatud paprika ning suvikõrvitsa sisu. Pane suvikõrvits ahjuvormi ning täida hakklihaga. Kata vorm kaanega ning pane ahju. Küpseta kuni valmis, umbes 35-40 min. Serveeri koos keedetud brokoliga.

Reede: kinoa hakkliha ja juurviljadega

Koostisosad:

- kinoa
- hakkliha
- peakapsas
- maguskartul või tavaline kartul
- roheline sibul
- oliiviõli

Valmistamine:

Loputa kinoa vee all. Pane kinoa potti ning lisa vesi (1 kinoa osa kohta 2 osa vett). Kata kaanega ning keeda keskmisel tulel kuni kinoa on valmis (kui valmis, siis lisa oliiviõli juurde). Lisa natukene vett teise potti, pane sinna hakkliha. Sega hakkliha veega ning keeda kuni hakkliha ei ole enam roosa. Tükelda kartul ja kapsas, lisa potti ning pane juurde vett. Keeda kaane all tasasel tulel kuni juurviljad on pehmed. 5 minutit enne lisa roheline sibul. Serveeri koos tomatitega.

Laupäev: kalakotlett täisterajahust pastaga

Koostisosad:

- täistera pasta
- lõhefilee (võib kasutada ka teist meelepärast kalafileed)
- oliiviõli
- kõrvale brokoli

Valmistamine:

Pane kalafilee (ilma nahata) köögikombaini ning purusta ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa natukene soola. Vormi kätega kotlett ja pane kuumale pannile ning prae mõlemad pooled. Makaronid keeda vastavalt juhendile. Serveeri koos keedetud brokoliga.

Pühapäev: makaronid spinati ja punaste läätsede-hakkliha kastmega

Koostisosad:

- makaronid (mina kasutan Tartu Mill Alfabeto)
- spinat
- hakkliha
- punased läätsed
- kõrvits
- sibul
- kõrvale brokoli

Valmistamine:

Keeda makaronid vastavalt juhendile. Sega kuumade makaronide sekka väikseks tükeldatud spinat. Lisa vesi teise potti, pane sinna hakkliha. Sega hakkliha kuni see ei ole enam roosa. Lisa hakkliha juurde eelnevalt läbi pestud punased läätsed, tükeldatud kõrvits ja sibul. Keeda kaane all väiksel tulel kuni läätsed on pehmed. Keeda brokoli ja paku juurde.


Teie,
V.O.


Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.

You Might Also Like

0 comments: