Retsept: armeenia baklava

2:59 PM Valerie Ohata 0 Comments



Valmistasin baklavat ema jaoks veel septembris, kuna ta väga armastab idamaiseid maiustusi. Idee baklava valmistamisest on külastanud mind juba ka enne, kuid kartsin, et sellest ei tule midagi välja aga selle lihtsa retseptiga kõik tuli välja ja väga maitsev :) Järgmine sihtmärk: türgi baklava :)

Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).

Facebook: Body temperature
Instagram: Valerie Ohata


Koostisosad:

- 4 klaasi jahu
- 300 g võid
- 4 muna
- 300 g hapukoort
- 2 klaasi suhkrut
- 400 g kreeka pähkleid
- 1 tl soodat
- 4 spl mett

Valmistamine:

1) Pane jahu kaussi.
2) Riivi toatemperatuuri või jahu sisse.
3) Sega kätega jahu võiga kuni mass muutub puruks.
4) Sega hapukoor soodaga.
5) Eralda kolm munakollast (säili munavalge), lisa munakollased ja hapukoor soodaga purusegu juurde, sega korralikult ühtlaseks tainaks.
6) Tainas tuleb välja pehme, ei ole kleebuv. Tee 3 palli, üks nendest on natukene suurem, kui teised. Mina kaalusin neid palle köögikaalu peal, et saaks enam-vähem samasuguseid.
7) Pane pallid toidukile sisse ning pane külmkappi 30 min - 1 h.
8) Vali 20-25 tk terve kreekapähklit kaunistamiseks.
9) Tükelda noaga ülejäänud kreekapähklid.
10) Lisa suhkur tükeldatud kreekapähklite juurde, sega.
11) Eralda ülejäänud munavalge (säili munakollane). Vahusta kergelt 4 munavalget, kuid ära lase muuta tugevaks vahuks.
12) Võta tainas külmkapist välja.
13) Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Rulli taigen 0.5 cm paksuks ning ahjuplaadi suuruseks.
14) Pane rullitud taigen küpsetuspaberile, tee servad. Määri taigen munavalgevahuga, seejärel pane pool suhkru-pähklimassi tainale.
15) Rulli teine pall, pane rullitud taina peale ning kergelt suru see kätega, et õhk saaks välja. Määri munavalgevahuga ning pane ülejäänud suhkru-päklimass peale.
16) Rulli kõige suurem pall, pane teiste peale ning suru kätega. Tee servad kinni.
17) Vahusta munakollane ning määri baklava ülevalt sellega.
18) Tee sisselõigud noaga (ära lõika liiga sügavalt), seejärel pane terved kreekapähklid iga sektori peale.
19) Pane baklava külma ahju, lülita ahi sisse 200 C ning küpseta 30 min (mul läks vähem aega) kuni baklava on pealt kuldne.
20) Kui su mesi ei ole vedel, siis soojenda see mikrolaineahjus kuni see muutub vedelaks ning määri valmis baklava sellega pealt, eriti pööra tähelepanu sisselõikedele.
21) Pane ahju veel paariks minutiks, siis võta välja ja lase jahtuda. Lõika.


Teie,
V.O.


Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.

You Might Also Like

0 comments: