Retsept: kõrvitsakeeks

3:18 PM Valerie Ohata 0 Comments



See retsept on arvestatud kahele keeksile, kuid võib teha ka üks väga suur. Aga mina soovitan küpsetada kahes eraldi vormis või teha kogused pooleks ja küpsetada üks tavaline keeks, kuna kui teha samamoodi, nagu mina, siis küpsetusaeg on üle 1h ja tuleb küpsetada fooliumi all.

Suhkru kogust võib vabalt vähendada kuni 1.5 klaasini, kuna keeks tuleb hästi magus välja. Jätsin kogused nii, nagu nad olid originaalretseptis, kuid annan teile omalt poolt soovitused, et saavutada parema tulemust.

Kuna kogused on suured, siis kasutage suured kausid.

Keeksi sisse võib panna ka kõrvitsaseemneid, ma ise unustasin neid lisada.

Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).

Facebook: Body temperature
Instagram: Valerie Ohata


Koostisosad:

- 3.5 klaasi jahu
- 1 tl soola
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 0.5 tl jahvatatud nelki
- 0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 0.5 tl jahvatatud musta pipart
- 2.5 jahu suhkrut (võib vabalt võtta 1.5 klaasi, kuna keeks tuleb väga magus välja)
- 1 klaas taimset õli
- 500 g kõrvitsapüreed
- 4 muna
- kaunistamiseks: 100 g valget šokolaadi ja granaatõuna seemned

Valmistamine:

1) Võib kasutada valmis kõrvitsapüreed või teha seda ise: puhasta kõrvits, tükelda ning küpseta ahjus kuni pehme. Püreeri kõrvits blenderiga.
2) Sega jahu, sool, küpsetuspulber ja kõik maitseained kausis.
3) Teises kausis (võtke hästi suur kauss, kuna tainast tuleb hästi palju!) vahusta mikseriga munad suhkruga.
4) Lisa õli ja kõrvitsapüree.
5) Lisa tasapisi jahusegu munade juurde ning sega ühtlaseks massiks.
6) Vala vormi/vormide sisse, mis on eelnevalt õlitatud ja puistatud jahuga.
7) Küpseta eelnevalt soojendatud 180 kraadini ahjus kuni valmis. Kui küpsetad ühe suure keeksi, siis oota, kuni keeks on ahjus tõusnud ning seejärel kata fooliumiga ning küptseta kuni valmis (võib minna üle 1h). Kui kaks eraldi keeksi või üks väike, siis vaata, kuna saavad valmis (kontrollida hambaorgiga).
8) Jahuta keeks. Sula šokolaad mikrolaineahjus, lase sellel natuke jahtuda ning vala keeksi peale. Kaunista granaatõuna seemnetega.


Teie,
V.O.


Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.

You Might Also Like

0 comments: