Retsept: oblikasupp frikadellidega ja super lihtsad kakud täidisega

8:02 PM Valerie Ohata 0 Comments



Suvilas kasvab oblikas täies hoos, seega nüüd mõtlen oblikaretseptid välja. Mulle väga maitseb oblikasupp, seega täna lõunaks tegin seda nendest asjadest, mis oli parasjagu kodus (muidu ei viitsi sellise ilmaga välja minna). Suppi sisse võib lisada ka porgandit.
Kuna mu vanemad on toonud Horvaatiast palju lambajuustu, siis pean ka seda lühuajal ära kasutama, kuid sellel on nii spetsiifiline lõhn, et pean mõtlema, kuhu saab seda lisada. Pähe on tulnud kakud lambajuustuga, mis on väga lihtne valmistada, taigen koosneb ainult kahest koostisosast! Taigen on krõbisev ja hea lõhnaga.

Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).

Facebooki leht: Body temperature
Instagram: Valerie Ohata


Supi koostisosad:

- 2.5 L vett
- varajane kartul
- 1 sibul
- 250-300 g hakkliha
- oblikas
- 2 muna
- maitseained

Valmistamine:

1) Puhasta ja tükelda kartul.
2) Vala vesi potti, lisa kartul ning pane tulele.
3) Puhasta ja tükelda sibul, lisa vette.
4) Vormi lihapallid kätega ning lisa keevasse vette. Vähenda kuumus keskmiseni.
5) Tükelda oblikas. Keeda supp kuni kartul on pehme, seejärel lisa oblikas. Lisa maitseained (sool, pipar).
6) Lisa tasapisi toores muna ning sega kergelt. Lülita pliit välja, supp on valmis.

_______________________________________________________________________________________

Kaku koostisosad:

- 300 g jahu
- 300 ml keedetud vett
- täidis

Valmistamine:

1) Pane jahu kaussi. Aja veekeetjal vesi keema, kui see on valmis, siis kohe lisa vesi jahu sisse.
2) Sega alguses taigen lusikaga, seejärel pane kinnas kätte ning sega ühtlaseks pehmeks taignaks.
3) Kata taigen märja salvrätikuga ning jäta 30 minutiks.
4) Lõika taigen mitte suurteks tükkideks, rulli ümmarguseks pätsikeks, pane täidis keskele (mul oli lambajuust, kuid sobib tavaline juust, muna rohelise sibulaga, kartulipuder, praetud hakkliha jne), pane pooleks ning pigista äärtest kinni.
5) Kuumuta õli pannil (pane natukene rohkem õli) ning prae kaku mõlemad pooled kuldseks.
6) Pane kakud salvräti peale.


Teie,
V.O.


Kui kasutate minu retsepte, siis palun ka viidata mu blogile. Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.

You Might Also Like

0 comments: