Laste retsept: kinoa lihapallid köögiviljadega

12:08 PM Valerie Ohata 0 Comments



Tere! Kas ootasite uusi beebiretsepte? Ja siin nad ongi! Tänane retsept lastele on lihapallid kinoa ja köögiviljadega, mida olen teinud just paar päeva tagasi. Mu laps sööb need hea isuga, sest pallid on pehmed ja maitsvad.
Kui teie lapsel ei ole munaalergiat ja üldiselt tohib muna süüa, siis võib sinna sisse ka 1 muna lisada, et lihapallid hoiaks paremini.
See kord ei oska ma teile koguseid öelda, kuna tegin kõik silma järgi. Hakkliha mul oli umbes 200 grammi, kinoa umbes 20 grammi, 1/5 paprikat, 10 spinati lehte. Kuid vaadake ise, missugused kogused teile sobivad.


Koostisosad:

- veisehakkliha
- kinoa
- punane paprika
- värske spinat
- 1 keskmine õun
- oliiviõli

Valmistamine:

1) Keeda kinoa valmis. Loputa kinoa külma vee all, pane potti veega (vee 1 osa kinoa kohta 2 osa vett), lase vesi keema ning kata kaanega ja vähenda kuumuse miinimumi. Keeda umbes 20 minutit kuni kinoa imendub vett ja muutub poolläbipaistvaks (näete ka valget "saba").
2) Tükelda paprika ja spinat.
3) Puhasta õun ja riivi see.
4) Pane hakkliha, valmis kinoa, paprika, spinat ja õun koos kaussi ning sega hoolikalt kätega ühtlaseks massiks.
5) Kuumuta ahi 180 kraadini, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vormi kätega lihapallid. Pane need küpsetuspaberi peale ning piserda iga pall natukese oliiviõliga.
6) Küpseta umbes 30 minutit kuni lihapallid on valmis.


Teie,
V.O.

You Might Also Like

0 comments: