Retsept: rabarberikook

12:46 PM Valerie Ohata 0 Comments



Selle aasta esimese rabarberikooki tegin kuu aega tagasi aga unustasin seda ka siia postitada, nüüd siis on aeg seda teha :)
Selle retsepti järgi olen teinud juba kaks korda enda kodus ja vanemate kodus, kasutasin natukene erinevad koostisosad, ahjuvormid ja samuti on erinevad ahjud. Esimest korda vanillisuhkru asemel kasutasin vanillipastat, mul läks ainult 1 rabarberivars tarvis ja peale ei ole lisanud suhkrut. Minu ahjus läks 20 minutit aega valmistamiseks ja kasutasin 20x20 cm ahjuvormi. Teist korda tegin vanemate juures, nendel kasutasin vanillisuhkrut, 1 vart, peale samuti pole lisanud suhkrut, ümmargust vormi ning läks 30 minutit aega valmistamiseks. Vanemate juures kook oli isegi pehmem ja siidisem, teisel päeval peale külmkapist väljavõtmist see oli veel maitsvam.


Koostisosad:

Põhi:

- 100 g võid
- 85 g suhkrut
- 50 g hapukoort
- 1 muna
- 180 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

- 250 g hapukoort
- 4 sl suhkrut
- 1 muna
- 1 tl vanillisuhkrut või vanillipastat
- rabarber

Valmistamine:

Põhi:

1) Sega korralikult toasoe või suhkruga.
2) Lisa hapukoor, muna, jahu ja küpsetuspulber ning sega kätega pehme ühtlane taigen.
3) Suru taigen õlitatud ahjuvormi, tee ka servad.

Täidis:

1) Sega korralikult omavahel hapukoor, suhkur, muna, vanillisuhkur.
2) Kalla täidis taigna peale.
3) Puhasta rabarber, tükelda ning pane täidise peale.
4) Pane eelnevalt 200 kraadini soojendatud ahju 30 minutiks kuni kook muutub kuldseks.


Teie,
V.O.


Originaalne retsept on pärit siit: rabarberikook

You Might Also Like

0 comments: