Reisimine üheaastase lapsega Prahasse 4 päevaks

9:32 PM Valerie Ohata 0 Comments



Tere kõigile! Täna tahaks teile rääkida meie reisimisest koos meie väikse pojaga (1 aasta ja 2 kuud vana) Eestist (Tallinnast) Tšehhi (Prahasse) lennukiga neljaks päevaks. Kuna meile külla tulid mehe vanemad, siis tahtsime natukene koos reisida teise riiki ja valisime Prahat, kuna linn on tõesti ilus ja hinnad on mõistlikud. Ma samuti räägin hiljem teises postituses meie reisimisest Saaremaale.


Kui soovite ka edaspidi jälgida uusi postitusi, siis jälgige mu blogi Facebooki lehe kaudu (pange Like Body temperature lehele) või vajutage "Follow" parempoolses lahtris (jälgimine läbi Gmail).

Facebooki leht: Body temperature
Instagram: Valerie Ohata


Nii, alustame siis lennukipiletitega. Ma ostsin pileteid läbi airBaltic.com, neil olid kõige odavamad hinnad (võrdlesin hinnad Skyscanner.com'is). 4 täiskasvanut ja 1 kuni 2 aastat vana imik Tallinnast Prahasse ja tagasi, ümberistumisega Riias ja transiidiga mitte kauem, kui 1 tund maksis kokku 717€. Hinna sees on ainult 1 käsipagas kuni 8 kg ja üks kott inimese kohta ning üks registreeritud pagas kuni 10 kg ja kokkupandav vanker kuni 18 kg ühe lapse kohta. Aga see piletite püüdmine airbaltic veebileheküljel on paras katsumus! Neil on väga kaval süsteem: esimene kord nad näitavad teile kõige odavama hinda, teil võtab natukene aega mõtlemiseks/pangakaardi otsimiseks vms ja teie sessioon lõpeb ning süsteem ütleb, et nad ei saa teile pakkuda rohkem pileteid selle hinna eest ning järgmine kord need piletid maksavad juba 200-300€ võrra rohkem. Veel üks probleem, milllega puutusin kokku, on maksmine Nordea krediitkaardiga, süsteem ei lasknud maksta ja viskas kogu aeg mingi 3D Security probleemi värki välja. Airbalticu klienditeenindus saatis mind Nordeasse, Nordeast airbalticusse tagasi. Jumal tänatud mu emal oli SEB panga krediitkaart ja sai sellega ilusti makstud aga jällegi pidin jahtima neid odavaid pileteid.


Prahas olime 16.05-19.05, seega 4 päeva või 3 ööd. Lennuk Tallinnast oli kell 10.45, lennujaama jõudsime Tulika taksoga, link: http://tulika.ee/, kuna nendel on olemas suuremad autod sama hinnaga, mis väiksemad (need ei saa varakult broneerida, peab helistama pool tundi enne ja uurima, kas saavad teile suurema auto pakkuda). Me, kahjuks, suuremat taksot ei saanud aga kuna Tulikal on kõik autod mahtuniversaalid, siis me mahtusime viiekesi, pluss kohvrid, vanker, kotid ilma probleemideta, ei tundud ka ruumipuudust. Vaatamata sellele, et hommikud on ummikuid täis, jõudsime kiiresti kohale tänu sellele, et takso kasutas bussiliine.
Lennupileteid printisin ise kodus välja, paar päeva enne tuli mitu kirja e-maili peale, pidin ise tegema check-in ja printima pileteid välja või laadima telefonisse üles, muidu peab maksma lennujaamas piletite väljaprintimise eest 30€ inimese kohta.


Mida me võtsime kaasa? Prahas oli tõeline suvi aga kuna ma suhtun ilmateadesse väga skeptiliselt, siis ei võtnud kergeid riideid enda jaoks, kuid võtsin mehe ja lapse jaoks küll.

Enda ja mehe jaoks võtsin:
-passid, dokumendid (ID-kaart, pangakaart, krediitkaart, ravikindlustus, juhiload), lennupiletid, sularaha (eurod ja kroonid)
-vahetusriided (särgid, sokid, aluspesu, koduriided)
-hügieenitarbed: deodarant, hambapasta (kui te ei kasuta erilist pastat, siis võite kohapeal Teskost osta), hügieenilised sidemed, parfüüm, väiksed käärid, küüneviil, juuksekumm, juustekamm, väike purk konditsioneeri juustele (et suurt mitte osta)
-reisiapteegi: Smecta, antiseptik, allergiavastased ravimid, Ibuprofeen/paracetamool, kraadiklaas, plaastrid, Teraflu, astelpajuõli kurguvalu korral, Quix ninasprei
-pipragaas igaks juhuks
-väike käekott ja kokkupandav seljakott (kotti kasutasin dokumentide ja raha jaoks ning seljakotti kasutasin lapse asjade jaoks)

Lapse jaoks:
-vahetusriided (2 pv body, 2 lv body, 2 paari sukkpükse, 2 paari pükse, 2 paari sokke, sussid, kerge vihmamantel, sall, suvemüts)
-15 mähkmeid kohvris + 3 seljakotis
-ühekordsed aluslinad mähkmete vahetamiseks
-pakk niiskeid ja mitu pakki tavalisi salvrätte
-reisiapteek: kraadiklaas, Zyrtec tilgad, Humer ninalahus ampullides, NaCl ampullid limaskesta ja haavade loputamiseks, Advantan kreem allergikute jaoks, D-vitamiin, steriilsed väiksed lapid, väike steriilne süstal ilma nõelata, Paracetamooli küünlad, Nurofen siirup
-kehakreem, Sebamed väike dušigeeli pudel
-lennukisse: kaks kleepsudega raamatut, üks kassikleepsudega raamat, kaks väikest autot, 3 mähkut, 1 aluslina, niisked ja tavalised salvrätid, väike käteantiseptik
-beebitoit lennukisse: mitu magusat püreed, 1 soolane, küpsised Tupperware karbis, keedetud maguskartul ja brokkoli, vesi pudelis, mida ostsime juba lennujaamas peale väravakontrolli. Toidu kontrollimisega probleeme ei olnud, kõik läks sujuvalt.
-vihmavari vankri jaoks
-baikatekk (ei olnud vaja)

Mida ostsime kohapeal:
-šampoon, dušigeel
-hambaharjad

Meie lennujaam on väga hubane aga Tax-Free, mis asub kohe peale väravakontrolli, on põhjendamatu kallis! Ostke siis R-kioskist, mida leiate natukene ette kõndides. Pluss kioskis on olemas veepudelid väikestele lastele, et neil oleks mugav juua, kui nad ei saa tavaliste pudelitega hakkama. Enda vankri me kohe andsime ära koos registreeritud pagasiga ja võtsime lennujaama oma iCoo vankri seal kohe peale kontrolli. Lennujaamas on olemas laste mänguala, kust leiate lastemägi, majakesi, laud toolidega, mille peal on värvipliiatsid + värvimispildid. Tasuline laste lennuk. Söögikohti on mitu, kõik avavad juba kell 5 hommikul. Meie lend Tallinnast Riia oli kell 10.45, Riia jõudsime kell 11.35, meil ei olnud üldse aega Riias (ainult WC's kiiresti ära käia) ja kohe lend Riiast Prahasse. Kohe ütlen, et lennukisse sisenemine on õuest, pluss need lennukid olid üsna väiksed ja väga lärmakad, mõnikord lennuk nii värises, et terve mu elu jooksis mu silmi eest :D Kui Tallinn-Riia laps rahulikult magas, siis Riia-Praha ta oli aktiivne ja pidin temaga midagi välja mõtlema, kuna mu ostetud film jäi pilve peale ja ilma Interneti ühenduseta ei saanud seda vaadata :D Riiast väljusime kell 12.30 ja jõudsime Prahasse kell 13.45 (ärgem unustagem, et Tšehhis on 1 tunni võrra vähem), seega lend kestis 2 tundi ja 15 minutit. Ausalt öeldes peale seda ma ei tahtnud rohkem mõelda lapsega lennukis reisimisest :D
Kui jõuate sihtkohale, siis vankri jäetakse trapi ees. Meil juhtus nii, et vanker pidi lendama Prahast Tallinnasse otse koos pagasiga aga meile millegipärast seda jäeti sinna lennuki ette juba Riias, kuigi oli kirjas non-stop Tallinnani. Seda parandati Riias värava ees ja vanker lendas juba kojuni pagasiruumis :)


Jõudsime Praha lennujaama (terminal 2), saime pagasit kätte ja läksime väljapääsu juurde taksot otsima, kuna perspektiiv väikse lapse, pensionääride ja kohvritega bussis sõita 45-50 minutit ei pakkunud meile rõõmu :D Väljapääsu juures leidsin kaks ametlikku taksokioski ja läksin pakkumist küsima. Esimeses kollases kioskis meile pakiti 40€ eest taksot (see on suure takso eest nagu nad ütlesid), mina kohe mõtlesin "no no no" ja läksin uurima teisest kohast. Teine valge kiosk (taksofirma nimi on Comfort Class, link: http://taxi14007.cz/en/) meile öeldi summa 650 krooni (summa on umbkaudne, nad vaatavad marsruuti arvutist ja ütlevad siis summat), see on umbes 25€ (vahetasime raha kursiga 1€=25.5 krooni), meile see hind sobis. Muidugi võib leida odavamat taksot, kui oskate otsida, aga meie ei tahtnud mingit riski. Takso tuli kiiresti, meile isegi anti 15% sooduskupongi järgmiseks sõiduks, mida me kasutasime viimasel päeval lennujaama sõitmiseks. Auto oli mahtuniversaal, puhas, ruumikas, hea konditsioneeriga, juhid valgetes särkides ja mustades pükstes, väljastavad tšekke. Lennujaamast Zborovska 58 apartamentideni maksis 599 krooni, umbes 23€.


Meie apartamentide nimi oli Haute Couture Apartment, link: http://haute-couture-apartment.prague-hotels.org/#main, broneerisin läbi booking.com. Valik oli väga lai, seega valimine võttis mul aega. Miks mitte hotell? Sest tahtsin palju ruumi, vanalinna lähedal (mitte seal) ja kuni 450€ 3 öö eest. Kõikidele nendele kriteeriumidele vastasid need apartamendid ja mina jäin väga rahule oma valikuga. Kui läheme Prahasse jälle, siis võtame need apartamendid rendile jälle. Apartamendid asuvad elava autoliiklusega tänaval aga samas tänav ei oli mürakas. Inimesi seal ei ole väga palju jalutamas ja tundub turvaline. Väga palju erinevaid söögikohti ümbruses, võib iga päev hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi süüa erinevates kohtades ja hinnad on mõistlikud. Ma kirjutan söögikohtadest, kus me käisime, natukene hiljem, praegu räägin natukene apartamentidest.
Sissepääs läbi rauaust, koridoris kohe seisab kaks prügikasti (üks pudelite ja teine ülejäänud prügi jaoks), siis väike redel (3 trepiastet), metallist värav, mida saab ka kinni panna ja esimesel korrusel kohe vasakul apartamendid. Uks koosneb kahest osast, läheb kahe lukuga kinni. Et vankriga/kohvritega sisse tulla on vaja avada teist ukse osa korteri seest (ja hiljem mitte unustada seda kinni panna). Pikk esik kingade ja ülerõivade kapiga, paremal on uks eraldioleva WC`sse, kus samuti asuvad boiler, väike valamu, käterätikuivati ning väike prügikast. WC ruumis on väike käteseep, käterätik ja kapis kraanukausi all tualettpaber (4 rulli). WC tuba on üsna kitsas, seega suurematele inimestele võib olla natukene ebamugav seal. WC on puhas, hästi lõhnav, käib lukku, kuid uks ei lähe korralikult kinni ja kõrgete lagede ning halba isolatsiooni pärast kõik helid on hästi kuulda :) Edasi paremal pool on elutuba koos köögiga. Elutoas on diivan, mis käib lahti ja mahutab 1-2 inimest. Laud 4 tooliga, TV (mida ma ei suutnud tööle panna), kapp erinevate klaasidega, riiulid, WiFi ruuter. Köögis on suur külmik koos sügavkülmikuga (olge ettevaatlikud ja ärge tõmmake külmkappi enda peale, see seisab väikesel kõrgendil ja võib maha kukkuda), mikrolaineahi, nõudepesumasin, pesumasin, gaasipliit ja ahi, nõudepesumasina jaoks tabletid (4 tk), 1 ekstra prügikott, nõudepesuvahend, 1 käsn ja 2 rätikut. On puudu pesuvahend pesumasina jaoks aga seda saab osta Tescost. Samuti olemas pesukuivati, triikraud, palju erinevaid nõusid (taldrikud, kausid, kruusid, tassid, klaasid, kahvlid, noad, lusikad ja palju muud!). Kõik puhas ja terve. Veekeetja ja kohvikapslimasin, kapslid ka olemas aga lisatasu eest (6 eurot pakk).Edasi paremal ja vasakul on kaks eraldi magamistuba, ühes on üks suur kaheinimesevoodi, teises on kaks üheinimesevoodit. Mõlemas toas on riidekapid riidepuudega, ekstra tekid. Isegi olemas ülikonna hoidja ja kiiktool. Ühe toa aknad väljuvad tänavale, teise oma aeda. Vannituba asub otse koridori lõpus. Vannitoas on dušikabiin, valamu, peegel ja suur käterätikuivati. Vannitoas on kaks väikest rätikut, kaks väikest dušigeeli pudelit, kaks mütsi ja üks vatipadja ja kõrvapulga komplekt. Kapis kraanikausi all leiate fööni. Keharätikud on pandud voodi peale. Korteri omanik on noormees, väga deskreetne ja konkreetne, aitab küsimustega, alati kättesaadav telefoni teel või WhatsApp`is. Tuleb kohapeale õigel ajal, andis ka tšekki. Tagatisraha on 200 eurot sularahas, mida tagastatakse check-out`i ajal, kui kõik on korras. Väljastati 2 komplekti võtmeid. Kuum vesi katlast/boilerist. Kõrged laed, puitpõrandad, huvitav sissekujundus. Apartamendid sobivad ideaalselt selskonnale ja lastega perele. Soovitan!
Kahjuks ei taibanud kohe teha apartamentidest pilte, seega panen ainult kaks pilti magamistubadest.


Üle tee on väike pood vajaliku kraamiga, avatud kuni 23.00. Tänava lõpus nurgal on politseijaoskond, samas majas veidi kaugemal on postkontor. Kohe apartamentide kõrval on kohvik, kus sõime hommikusööki kolmandal päeval, kohviku nimi on Kofarna Cafe, link: http://www.kofarnacafe.cz/homepage
Ausalt öeldes, meile ei meeldinud. Kuigi see kohvik tundub populaarne, kohv oli imeliku maitsega, chai latte on liiga magus, menüü oli väike ja hommikul oli juba peaaegu kõik välja müüdud. Saime võileibu avokaado ja mozzarellaga, kuid sai oli väga jäik ja külm, seega nautida me, kahjuks, ei saanud.


Esimesel päeval sõime õhtusööki restoranis Kolkovna Olympia, link:http://www.kolkovna.cz/cs/kolkovna-olympia-12
Võtsime: Assortment of grilled specialities 900 g, "Kulajda", Beef flank steak 200 g
Jookidest oli õlu (hele, tume ja 50/50), kohv, Virgin Mojito, vesi. Virgin Mojito mulle ei meeldinud, sest sinna vast unustati suhkrut lisada, kõik muu meeldis, ja kohv oli ka hea. Toit oli maitsev, eriti lihavalik. Sõbralikud hinnad. Pakutakse päevakooki, proovisime kaks erinevat (šokolaadi ja vaarika), olid maitsvad.
Restoran asub üle tänava maja nurgal.


Meil oli õhtusöök Tšehhi traditsioonilise köögi restoranis, mis asub lähedal, nimega Stara Praha, link: http://starapraha.eu/
Võtsime (ei leidnud menüüd veebileheküljel, ei oska täpsed toidunimetused peast öelda, kuid kirjelduste järgi leiate menüüs kohapeal): traditsiooniline Tšehhi supp leivas, sealiha "koleno", "knedliki", praetud juust friikartulitega ja loomulikult õlu. Ütleme nii: söödav aga ei tekitanud "vau!" reaktsiooni. Võib olla nii peabki olema traditsioonilise köögi puhul, ei tea :)) Kuid traditsiooniline köök sai ka proovitud.
Meil juhtus selle restoraniga natukene ebameeldiv lugu: kui ma maksin sularahas arve eest, siis andsin raha täpselt nii, et ma saaks 100 krooni tagasi, tšeki võtsin kohe endale. Istusime 15 minutit, kuid raha meile mitte keegi tagasi ei toonud ja ei kavatsenudki. Kutsusin ettekandjat ja küsisin, kas saab raha ka tagasi, ta läks uurima ja mõne minuti pärast tõi raha tagasi, öeldes, et juhtus eksimus, nad arvasid, et me jätsime neile jootraha. Tšekis oli isegi markeriga tõmmatud, et jootraha ei ole hinna sees :D Muidugi ma jätsin jootraha aga oli natukene ebameeldiv, saatsid meid minema juba mitte nii õnneliku näoga...


Kui teile meeldib Itaalia köök, siis külastage Pasta R, link: http://www.pastar.cz/
Menüü on üsna väike aga see, mida oleme seal proovinud, meile maitses. Võtsime: Wild herb salad with mango, pomegranate, nuts and blackcurrant dressing, Cacio e pepe spaghetti flavoured with beetroot, calamari, prawns, squid bread crumbs
Pastat saab valida kahes suuruses: väike ja suur, ma võtsin väikest ja mulle piisas. Kui tavaliselt sööte rohkem, siis võtke suuremat.


Teisel hommikul sõime hommikusööki vanalinna kohvikus Narodni Kvarna, link: http://www.narodnikavarna.cz/
Teenindus oli mitte eriti sõbralik, kohati ka ebaviisakas ma ütleks aga töötasid ainult kaks klienditeenindajat ja tööd oli palju, üks teenindas kõiki saalis, teine valmistas jooke ja tõi sööke köögist. Me võtsime 4 National breakfast, väljapressitud apelsinimahla, kodulimonaadi mango ja mündiga, kohvi. Limonaad mulle eriti ei maitsnud, hommikusöök nägi mitte eriti ilusti välja, maitses normaalselt, muna oli mage.


Kolmandal päeval käisime Tšehhi õlufestivalil, link: http://www.ceskypivnifestival.cz/en/, sissepääs maksis 100 krooni ja kui palju oli seal erinevaid õlusorte, ei oska üles lugeda.. Loomulikult valik oli liiga lai, mehed valisid umbropsu. Kokku prooviti 5 erinevat sorti. Hinnad varieerusid 2€-4€ sõltuvalt õlu sordist. Proovisime isegi rohelist õlut :)
Söök oli ainult kahes kohas, proovisime mõlemas kohas mitu erinevat praadi. Maitse oli nii ja naa, söödav aga mitte midagi erilist. Ostsime pojale isegi body koos festivali sümboolikaga :D ja õlu baasil seepi. Jah, seal müüdi õluga tehtud kosmeetikat! Ja ei olnud kallis ka :) Seep maksis 2 midagi eurot (59 krooni). Aga body ja t-särgid olid natsa kallid.
Kokkuvõttes võin öelda, et festival oli raha ja aja raiskamine, kuna oli tegelikult igav, väga palav, meelelahutusprogrammi seal ei olnud. Pigem jalutaks vanalinnas ja sööks heas restoranis.

Viimasel päeval sõime hommikusööki kohvikus Savoy, link: http://cafesavoy.ambi.cz/en/
Võtsime 2 English breakfast (võib teed vahetada kohvi vastu, teed võetakse arvelt maha ja lisatakse kohvi, ülemakse on väga väike), 1 Savoy breakfast, 1 Continental breakfast ja 1 Fried eggs with black truffle. Toidu väljanägemine on 5+, klienditeenindus on väga viisakas. Vaatamata sellele, et terve kohvik oli täis ja lauad broneeritud, meile leiti laud 1 tunniks, teenindus oli kiire, söök tuli ka üsna kiiresti. Unustati üht mahla inglise hommikusöögi kõrvale aga kui mainisin seda, siis kiiresti parandati. Lapsega suheldi ka :) Mitu korda tulid erinevad klienditeenindajad uurimas, kas kõik on korras. Meeldis! Kui eelistate head kõhutäit, siis võtke inglise hommikusööki.

Poodidest, ostudest, transpordist, tualettidest ja muudest.

Me käisime ainult ühes suures keskuses, nimi on Novy Smichov, link: http://cz.club-onlyou.com/Novy-Smichov
Kuna šopinguks aega ei olnud, siis käisime ainult 2 korda seal ja need korrad ka juba hilisõhtul, kui kõik käis juba kinni. Seal on hiiglane kahekorruseline Tesco, kust leiate kõik ja isegi rohkem ja töötab ka kella 24.00ni! Sellist valikut ma pole ammu näinud. Beebitoitu teisel korrusel on nii palju, et see võttis mul aega, et valida. Lai valik õlut (kõige odavam õlu, mida olen seal näinud, maksis 5 krooni aga oli juba välja müüdud - kas see on reaalne hind?!). Hinnad on väga sõbralikud, palju sooduskaupa, võib seal viibida mitu tundi. Teisel korrusel on rõivad ja aksessuaarid, kodu ja aia tooted, lasteasjad. Esimesel korrusel söögid, joogid, mõned kodutarbed. Proovige seal saiakesi 1 krooni eest, kui soojendada mikrolaineahjus 10 sekundit, siis maitsevad väga ok :) inglise keeles nad seal eriti ei räägi aga saime hakkama. Mulle meeldis nende šokolaad Studentska erinevate täidistega.
Keskuses on olemas Starbucks, H&M, C&A, Tiger ja palju palju muid poode! Ja nii palju kohvikuid, kus müüakse pagaritooteid! Kõik tundub nii ilus, maitsev.. Ma lõpuks ei saanudki valida, raiskasin liiga palju aega Tescos ja need läksid kõik kinni 😂
Pöörage tähelepanu sellele, et mõned allahindlused kehtivad ainult Tesco kliendikaardiga aga siis nad on vastavalt märgistatud.


Beebi purgitoitu ostsin Tescost, leiate sama tootjaid, kes müüvad tooteid ka Eestis: Milupa (Tšehhis on see Hama), Hipp. Ja palju teisi brände. Koostisosad, loomulikult, on kirjas tšehhi keeles aga kuna see on natukene sarnane vene keelega, siis sain hakkama. Vähemalt leidsin enda lapsele, kellel on lehmapiima ja munaallergia sobivat toitu.


Proovige vanalinnas müüdavat Trdelnik, seda saab kas ilma lisanditeta või nendega. Mina proovisin vaniljekreemi, maasikate ja vahukoorega. See oli liiga magus! Täidisega maksis 120 krooni, ilma 80 krooni. Neid tehakse kohapeal ja saab kohe värske ja sooja :)



Kui lähete vanalinnas jalutama, siis võtke vesi endaga kaasa või ostke kuskil linnas, kuna vanalinnas maksate 60 krooni väikse veepudeli eest.

Postkaardid ostke postkontoritest, seal on lai valik ja tavaline postkaart maksab 3 krooni ning suur 6 krooni. Vanalinnas küsitakse 10 krooni väikse postkaardi eest.

Tasuta tualetti leiate Starbucksis, kui on vaja mähkut ära vahetada, siis seal on olemas inva WC koos ema ja lapse toaga, selleks on vaja küsida võtme klienditeenindaja käest.

Kui soovite funikulööriga ülesse sõita, siis piletit saab osta kas automaadist (maksta ainult müntidega) või kioskist seal kohapeal. Piletit saab kasutada kõikide ühistranspordi liikide puhul, mitte ainult funikulööriga sõites, nii et kui kavatsete samal päeval ühistranpordiga sõita, siis on mõistlik osta piletit nii pikaks ajaks, kui teil läheb vaja (kõige lühiajaline pilet on 30 minutit, kõige pikaajaline on 72 tundi). Kõik info hindade ja piletite tüüpide kohta inglise keeles on olemas kollastes piletiteautomaatides. Kui te plaanite sõita funikulööriga ainult ülesse ja hiljem alla kõndida, siis ostke 30 -minutiline pilet 24 krooni eest aga kui plaanite edasi-tagasi funikulööriga sõita ja veel üleval jalutada, siis on mõistlik osta kas 90-minutiline või 24-tunniline pilet (sõltub sellest, kui kaua plaanite seal üleval viibida). Veel infot ühistranspordi kohta saab lugeda siin (inglise keeles): http://www.myczechrepublic.com/prague/tickets_fares.html
Pileteid saab osta kas kioskidest või automaatidest, mis asuvad peatustes aga mitte kõikides. Automaatides saab maksta ainult müntidega.


Kui plaanite Petrin Tower`ile tõusma, siis peate jätma vankri alla, ei saa kaasa võtta. Ülesse saab kas jälgsi või liftiga. Kui teil on veel väike beebi, siis on mõistlik võtta ergo kandekott aga kui on juba suurem, nagu meie poja, siis saab kätel hoida :)
Mina rääkisin igal pool inglise keeles, vene keeles pole isegi proovinud.


Et lapsel oleks mugav juua, ostsin Tescost beebidele mõeldud veepudelit (müüakse koos teiste veepudelitega, vaike 330 ml roosa mõmmiga): vett saab ainult siis, kui imed. Siiamaani kasutan seda.

Ärge ostke Tšehhi traditsioonilised vahvlid Kolonada, rõvedad.


Vanalinna teed on samad, mis meil, seega olge valmis vankri raputamiseks!

Lossi sisenemisel on väravakontroll, kontrollitakse kõik kotid, seega ärge võtke midagi sellist, mida saab konfiskeerida. Seal olemas postkontor, kust saate osta postkaarte või saata postkaarti sugulastele 35-37 krooni eest :)

Võtke kerged riided, peakated, päikeseprillid ja UV kaitsega kreemid (võib ka kohapeal osta), päike on tugev! Eriti see puudutab lapsi.

Prahas on olemas zoo, millest olen head kuulnud. Kui olete seal pikemat aega, siis võite sinna minna koos lastega :)


Minu seljakotis oli alati 1 soolane püree, 1 magus, küpsised Tupperware karbis ja veepudel, et laps saaks iga kell süüa ja juua. Samuti mähkmed, aluslina, tavalised ja niisked salvrätid, väike antiseptikum.

Kuna elasime vanalinna lähedal, siis vahetasin mähkut ainult korra linnas Starbucksis, teisel ajal mähkud vahetasin kodus, laps sai süüa hommiku-, lõuna- ja õhtusööki ka kodus, linnas naudis magusat :)

Paljudes kohtades saab maksta kaardiga aga kuna meil oli palju tšehhi raha vahetatud, siis maksime igal pool sularahas.

Raha vahetasime Tallinnas, Eurexis, mis asub Lasnamäe centrumis, kurss tol hetkel oli 1€=25.5 krooni. Tabelis olev kurss on mõeldud kliendikaardi omanikule, teistele klientidele on kurss natukene teine.

Reisikindlustust tegime ERGOs, kolmele läks maksma 25 eurot.

Kui teil on küsimusi, siis küsige julgelt, püüan vastata kõikidele küsimustele!


Soovides ilusaid hetki,
V.O.


Minu fotode kasutamine on keelatud, kui pole minuga teisiti kokkulepitud.

You Might Also Like

0 comments: